اتصال مغز انسان به کامپیوتر اخیرا سر تیتر اخبار مهم شده است اما اطلاعات زیادی در مورد کمپانی مرموز نیورالینک در دسترس نیست
ما میخواهیم به این پرسش پاسخ بدهیم که نیورا لینک چیست؟ و چرا باید به این تکنولوژی توجه کنیم.
تاسیس نیورا لینک
در سال ۲۰۱۵ پروفسور پدرام محسنی (Pedram Mohseni) و رادولف جی نودو (Randolph J. Nudo) نیورالینک را تاسیس کرده اند.
پروفسور محسنی از محققان دانشگاه کیس وسترن رزرو آمریکاست که همراه با همکارش نام تجاری Neuralink را در سال ۲۰۱۵ به عنوان یک استارتاپ پایه گذاری کردند.
این دو محقق عصب شناس توانستند دستگاهی تولید کنند با هدف کمک به افرادی که از صدمات مغزی رنج میبرند ولی در جذب سرمایه گذار موفقیتی به دست نیاوردند.
در سال ۲۰۱۶ یک سرمایه گذار ناشناس با پیشنهادی چشمگیر درخواست خرید این پروژه را داد، بعد از آن که پروژه فروخته شد هویت سرمایه گذار نیز معلوم شد و آن کسی نبود جز ایلان ماسک.
سرمایه گذار خلاق و فعال در حوزه تکنولوژی که موفقیت های زیادی در شرکت های متعددی از جمله تسلا موتورز و اسپیس ایکس دست یافته.
در نهایت در ۲۷ مارس ۲۰۱۷ ایلان ماسک از کمپانی جدیدش با هدف تلفیق مغز انسان و ماشین رونمایی کرد.
همجوشی هوش طبیعی انسان ها با هوش مصنوعی در جهت پیشرفت و توانایی رقابت با هوش مصنوعی در آینده از نظر وی هوش مصنوعی بسیار خطرناک بوده و از این بابت هشدار های زیادی داده است.
برای همین او منتظر نمی ماند و خود به فکر ارتقاء انسان ها برای برتری در برابر هوش مصنوعی است.
چگونگی اتصال مغز انسان به کامپیوتر
شرکت ایلان ماسک که بر روی توسعه رابط اتصال مستقیم مغز انسان به کامپیوتر کار میکند یعنی Neuralink طی چند روز گذشته اطلاعاتی را در مورد چگونگی انجام این فرایند آشکار کرده است.
تا قبل از این تمام جزییات این فناوری به صورت مخفیانه باقی مانده بود؛ در نهایت برخی از جزئیات فنآوری پشت آن را آشکار کردهاست.
طبق مقاله ای از نیورا لینک این شرکت قصد دارد تا مغز انسان را به وسیله ترد یا نخ های بسیار ظریف و انعطافپذیری که در محل های مختلفی از مغز قرار میگیرد متصل کند.
این نخ ها قادر خواهند بود حجم انبوهی از اطلاعات را از مغز انسان به سمت یک کامپیوتر منتقل کند.
این مقاله اشاره میکند که این سیستم میتواند “به اندازه ۳۰۷۲ الکترود در هر آرایه بین ۹۶ نخ باشد”. این نخها به عرض ۴ تا ۶ میکرومتر با عرض کمتر از یک موی انسان هستند.
Neuralink همچنین در حال توسعه یک ربات است که با استفاده از پرتوی لیزری با سوراخ کردن جمجمه، این نخها را در مغز تعبیه کند. پیش از این، آزمایشهای اولیه خود را با رابط رایانه – کامپیوتر، بر روی یک موش آزمایشگاهی انجام دادهاست.
موش در تصویر سیستم انتقال داده را دارد که بر روی سر آن بسته شدهاست.
Neuralink توانست فعالیت مغز موش را از طریق هزاران الکترود کوچک که در مغز نمونه آزمایشگاهی در کنار نورونها (رشته های مغزی و ستون فقراتی) و سیناپسها (محل تماس دو عصب) شکل میگیرند، ثبت کند.
این تیم میگوید که بدون ایجاد آسیب به مغز نمونه آزمایشگاهی به یک موفقیت بزرگ در سیستم دست یافتهاست.
پس از تصویب این مورد، دانشمندان برای انجام آزمایشهای انسانی در سهماهه دوم سال آینده برنامهریزی خواهند کرد.
آزمایش انسانی
اگر همه چیز خوب پیش برود، این سیستم انتقال داده، میتواند زندگی جدیدی را برای بیماران فلج رقم بزند و آنها قادر خواهند بود تا کامپیوترها و گوشیهای هوشمند را با استفاده از افکار خود کنترل کنند.
اولین جراحی احتمالاً تحت بیهوشی انجام میشود. اما پروژه نیورا لینک در نظر دارد تمام این روند را بدون درد انجام دهد و تنها به بیهوشی موضعی بسنده کند.
این یک تجربه مشابه عمل لیزیک است که در آن یکی از رشتههای لیزری بدون درد به مغز میرسد. وقتی سوراخ توسط یک سنسور جوشیده شد، شما میتوانید به خانه خود برگردید.
افراد متعددی وجود دارند که معتقدند میتوانند به این رویای بلند پروازانه برسند.
این شرکت در حال حاضر بیش از ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه را از سرمایه گذاران جمعآوری کردهاست که از این مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار از سرمایه خود ایلان ماسک به دست میآید.
|برای مطالعه سایر مقالات ما به مجله کندل مراجعه نمایید|
|برای خرید محصولات دل کلیک کنید|
|برای تعمیرات لپ تاپ کلیک کنید|