وقتی که شما سیستم خود را خاموش می کنید یا مجددا آن را راه اندازی می نمایید (restart) و یا هنگامی که از ویندوز خارج می شوید (sign out)، فعالیت های متعددی در پس زمینه صورت می گیرد. این فرایند تضمین می کند که تمام اطلاعات و برنامه های مختلف تغییر یافته توسط شما قبل از خاموش شدن سخت افزاری سیستم، حتما ذخیره می شوند.

ویندوز تمام حساب های کاربری فعال سیستم را بررسی می کند (در حین خاموش شدن سیستم)

سیستم خود را خاموش می کنید

وقتی رایانه خود را خاموش یا مجددا راه اندازی می کنید، ویندوز در ابتدا فعال بودن سایر حساب های کاربری موجود در ویندوز را بررسی می کند. این اتفاق وقتی می افتد که یکی از حساب های کاربری ویندوز خود را قفل کرده اید (Lock) و قبل از خارج شدن از این حساب کاربری قفل شده، با یک حساب کاربری دیگر به ویندوز وارد می شوید.

اگر حساب کاربری دیگری وجود داشته باشد که هنوز از ویندوز به درستی خارج نشده باشد، پیام “Someone else is still using this PC” ( در حال حاضر شخص دیگری از این رایانه استفاده می کند) برای شما نمایش داده خواهد شد. اگر سیستم را مجبور به راه اندازی مجدد کنید، کاربر دیگری که هنوز از سیستم به درستی خارج نشده است، احتمالا داده های ذخیره نشده خود را در برنامه های باز ویندوز از دست خواهد داد. بهترین کار این است در این مرحله صبر کنید و اجازه دهید که در ابتدا حساب کاربری دیگر وارد سیستم شده، کار خود را ذخیره کند و قبل از خاموش کردن سیستم، از ویندوز خارج شود.

اگر مطمئن هستید که کاربر دیگر سیستم احتیاجی به ذخیره سازی داده های خود ندارد، روی گزینه “Shut down anyway” کلیلک کنید. با این کار حساب کاربری دیگر را به اجبار از سیستم خارج می کنید و همه برنامه های باز این حساب را می بندید. هر گونه داده ذخیره نشده نیز از بین خواهد رفت.

اگر تنها کاربر وارد شده به سیستم خود شما هستید، این پیام برای شما ظاهر نمی شود و ویندوز مستقیما به مرحله بعدی می رود.

ویندوز از برنامه ها می خواهد که داده های خود را ذخیره کرده و بسته شوند

سیستم خود را خاموش می کنید

ویندوز قبل از اینکه به طور کامل شما را از سیستم خارج کند، به همه برنامه های باز شما می گوید تا داده های خود را ذخیره کنند و سپس آنها را می بندد. این مورد همچنین در هنگامی که رایانه خود را خاموش می کنید یا مجددا راه اندازی می نمایید نیز اتفاق می افتد، زیرا خارج کردن شما از سیستم یک بخش ضروری از فرآیند خاموش شدن سیستم به حساب می آید.

ویندوز به طور خاص پیام WM_QUERYENDSESSION را به هر پنجره بازی  ارسال می نماید. این پیام فقط باعث بسته شدن اجباری همه برنامه های باز نمی شود. به برنامه های مختلف گفته می شود که داده های خود را ذخیره کنند و سپس بسته شوند و ممکن است بسته شدن کامل برنامه ها در این حالت چند لحظه طول بکشد. به همین دلیل است که گاهی اوقات خارج شدن از سیستم یا خاموش شدن آن چند لحظه زمان می برد.

برنامه ها می توانند این فرایند را با نیاز به دریافت ورودی از کاربر (از طریق شما)، مسدود کنند. به عنوان مثال، یک برنامه ممکن است فایل های بازی داشته باشد که شما نیاز به ذخیره سازی آنها دارید. در صورتی که این برنامه درخواست ورود کاربر برای ذخیره سازی داده را بدهد، پیام “This app is preventing shutdown (این برنامه از خاموش شدن سیستم جلوگیری می کند)” را مشاهده خواهید نمود. یک برنامه همچنین می تواند یک پیام سفارشی را با عملکرد ShutdownBlockReasonCreate نمایش دهد.

اگر این پیام را مشاهده کردید

باید روی گزینه “Cancel” کلیک کنید، برنامه را بررسی کنید، داده های خود را ذخیره کرده و سپس برنامه را ببندید. اگر با حذف داده های ذخیره نشده مشکلی ندارید، می توانید به جای کلیک روی گزینه Cancel، روی گزینه “Shut down anyway” یا “Sign out anyway” به فرآیند خاموش شدن یا خروج از سیستم ادامه دهید.

توجه داشته باشید که ویندوز سایر برنامه را اگر آماده بسته شدن باشند، می بندد. بنابراین اگر ده برنامه باز دارید و فقط یک برنامه مانع از خاموش شدن سیستم شما می شود، اگر در اینجا روی گزینه “Cancel” کلیک کنید، فقط همین یک برنامه را مشاهده خواهید کرد. ویندوز قبلاً نه برنامه دیگر را بسته است.

در ویندوز ۱۰، ویندوز همچنین به یاد می آورد که کدام پنجره های برنامه را باز کرده اید و سعی می کند که دفعه بعد که به رایانه خود وارد شدید، دوباره این پنجره ها را باز کند.

ویندوز شما را از سیستم خارج می کند

بعد از اینکه ویندوز از همه برنامه های باز می خواهد که داده های خود را ذخیره کنند و بسته شوند، شما را از سیستم خارج می کند. کل “جلسه” ویندوز متعلق به حساب کاربری شما به پایان می رسد و هیچ برنامه بازی در حساب کاربری شما در حال اجرا نمی باشد.

بسیاری از اقدامات مجزا به کار گرفته می شوند تا به خوبی شما را از ویندوز خارج کنند. به عنوان مثال، محتوای مرکزهای رجیستری ویندوز حساب کاربری شما معمولاً در حافظه ذخیره می شود. وقتی از سیستم خارج می شوید، این محتواها در دیسک ذخیره می شوند. دفعه بعد که وارد سیستم می شوید، مجددا به حافظه منتقل می شوند.

اگر تازه وارد سیستم شده اید، ویندوز شما را به صفحه ورود به سیستم می برد تا بتوانید به عنوان یک کاربر دیگر وارد سیستم شوید. اگر در حال خاموش کردن یا راه اندازی مجدد هستید، ویندوز روند خاموش شدن را ادامه می دهد.

ویندوز خودش را خاموش می کند

سیستم خود را خاموش می کنید

پس از اینکه ویندوز فرآیند خارج سازی همه کاربران را به اتمام رساند، خاموش می شود. ویندوز به تمام سرویس ها و فرآیندهای سیستم می گوید که خاموش شوند و داده های لازم را روی دیسک ذخیره می کند. به طور خاص، پیام SERVICE_ACCEPT_PRESHUTDOWN را به هر سرویس در حال اجرایی ارسال می کند. پس از اینکه این سرویس ها اخطار دریافت کردند، پیام SERVICE_ACCEPT_SHUTDOWN را دریافت می کنند. این سرویس ۲۰ ثانیه برای خالی کردن و خاموش شدن قبل از اینکه ویندوز آن را به اجبار خاموش کند، زمان دارد.

ویندوز ۱۰ حالت هسته اصلی (kernel) ویندوز شما را نیز در دیسک ذخیره می کند. این فرآیند مانند hibernate یا خواب زمستانی جزئی می باشد. دفعه بعد که رایانه خود را راه اندازی کنید، ویندوز می تواند هسته ذخیره شده را مجددا بارگیری کند و سریع تر بوت شود و روند شروع به کار سخت افزاری را رد کند. این ویژگی “راه اندازی سریع یا Fast Startup” نام دارد.

همچنین ویندوز در آخرین قسمت های فرآیند خاموش شدن، سعی در نصب تمام به روزرسانی های موجود نیز دارد. ویندوز در حین خاموش شدن، قبل از شروع به کار رایانه و وقتی که خود ویندوز در حال اجرا می باشد، وظایف مختلفی را برای نصب به روز رسانی ها انجام می دهد.

هنگامی که همه امور به طور کامل انجام شدند، ویندوز به طور کامل درایو حالت جامد یا هارد دیسک شما را از سیستم قطع می کند و منتظر سیگنال “all clear” می شود که نشان می دهد داده های سیستم در دیسک فیزیکی ذخیره شده اند. همه نرم افزارها کاملاً خاموش شده اند و تمام داده های شما در دیسک ذخیره شده اند.

ویندوز رایانه شما را خاموش می کند

سیستم خود را خاموش می کنید

در نهایت ویندوز سیگنال خاموش شدن ACPI را به رایانه شما ارسال می کند. این به رایانه شما می گوید که از نظر فیزیکی خود را خاموش کند. در اینجا روند خاموش شدن به پایان رسیده است.

اگر تا به حال از ویندوز ۹۵ استفاده کرده باشید، زمانی را به یاد می آورید که هنوز سیگنال خاموش شدن ACPI وجود نداشت. ویندوز در این مرحله پیام “It is now safe to turn off your computer” را نشان می داد و شما مجبور بودید که خودتان دکمه پاور را به صورت فیزیکی فشار دهید. استاندارد ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) که اولین بار در سال ۱۹۹۶ منتشر شد، به ویندوز اجازه می دهد تا خودش رایانه را خاموش کند.

 

این فرآیند در مقایسه با فرآیند sleep یا hibernate متفاوت عمل می کند. در مورد sleep، رایانه شما در حالت استفاده بسیار کم از انرژی کار می کند. در مورد hibernation، رایانه شما تمام حالت سیستم را در دیسک ذخیره می کند و هنگامی که مجددا آن را روشن نمودید، حالت سیستم را بازیابی می کند.

howtogeek

|برای مطالعه سایر مقالات ما به مجله کندل مراجعه نمایید|

|برای خرید محصولات دل کلیک کنید|

|کندل ، نمایندگی دل ایران|

نمایندگی دل ایران

نمایندگی دل ایران

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید